Fordonsförare för Hemvärnet och civila uppdrag
Fordonsförare för Hemvärnet och civila uppdrag

Utbildning

BlanketterBli specialist i Hemvärnet!

I Hemvärnet får Du möjlighet att utveckla ditt intresse och dina kunskaper som specialist. Bilkåren ger dig möjligheter till utveckling, göra nytta och ha roligt tillsammans med andra. Vill du bli fordonsförare så är Bilkåren rätt organisation för dig. Har du B-körkort ger vi dig grund- och fortsättningsutbildning för att bli förare av tunga fordon på hjul eller band.

Allt börjar med GU-F!

Grundutbildning för frivilliga, GU-F är en två veckors grundutbildning där du lär dig om uniform och utrustning, sjukvård, klara dig i naturen, försvarar dig själv och dina kamrater.

Vad gör man på GU-F?

Du lär dig grunderna för att bli soldat. Om din utrustning, samarbete och sjukvård. Hur Du sätter upp tält, lagar mat och sköter din hygien. Brand- och skydds-tjänst, träning och lektioner om soldatregler och Försvarsmaktens värdegrund. Du lär dig hantera ditt vapen i en stridssituation. Utbildningen avslutas med en fältövning.

Hur söker jag till GU-F?

Vi hjälper dig söka GU-F. Skicka ett mail till info@sodertornsbilkar.se. GU-F arrangeras på många orter över hela året.

Vad händer efter GU-F?

Efter GU-F börjar din specialistutbildning. För att bli fordonsförare går du en kurs (2 + 2 + 1 veckor i de flesta fall) som avslutas med att du kör upp för förarbevis för t.ex. tung lastbil. Sedan går du en kortare introduktionsutbildning på ditt hemvärnsförband. Därefter kan du börja köra din fordonstyp i Hemvärnet.

Läs mer om GU-F på www.frivilligutbildning.se

Har du frågor

Är det något du undrar om utbildningar eller karriärvägarna i Försvarsmakten? Skicka oss ett mail så svarar vi på dina frågor eller ringer upp dig om du vill. Du når oss på info@sodertornsbilkar.se